maanantai 27. helmikuuta 2012

Sawossa

Siinäpä tuli suoritettua talviloman lomaosuus pikakelauksena lauantaina. Perjantaina heti töiden jälkeen nokka kohti Kuopiota, aamulla muikkukukko kauppahallista ja sitten Tuusniemelle näyttelyyn. Naavahan täytti vähän ennen joulua kaksi vuotta ja sitä viimeistä, AVO-luokan serttiä oltiin vailla.
Heti alkajaisiksi oli näyttelypaikalla iloinen yllätys: toinen kehää kiertävä katala oli Naavan vaari Hugo :) JES! Oli tosi mukava nähdä vetreä kymmenvuotias emäntineen.
Kerrankin mentiin kehään niin "naturel", ettei edes kaivettu harjaa repusta koko päivänä. Hihna vaihdettiin Hurtan heijastimesta vähän sirompaan, ja sitten menoksi. Naava käyttäytyi ihan jees, mitä nyt vähän piti  hyppiä mammaa päin. Saatiin, mitä haettiin, sertti avo-luokasta (moneskohan se oli kaiken kaikkiaan?) ja Naavasta tuli FI MVA. Hugo esiintyi hienosti, liikkuu ikäisekseen aivan uskomattoman vaivattomasti ja oli ansaitusti ROP ja ROP-VET.Ryhmäkilpailuja ja Hugon esiintymistä odotellessa kannustusjoukot (Herra Töpönen ja Naava sekä Hugo itse emäntineen siis) lähtivät luostarikierrokselle. Ensin käytiin Lintulassa, sitten Valamossa kahvilla ja tietysti tekemässä pakolliset tuliaisostokset. Naavan valioitumista ja tulevia Miisan synttäreitä silmällä pitäen ostin pullon Valamon Vaeltajaa sekä mallaslimpun. Nam.


Ryhmäkilpailuissa tuomari pysähtyi Hugon kohdalla tavallista pidempään. Ykkösryhmän tunnetusti kovassa kisassa käveli vielä ohi, mutta veteraanikehässä Hugo valittiin jatkoon seitsemän parhaan joukkoon. WAU! Nahkapäätöksenä tuomari sijoitti kaksi terrieriä ja kaksi paimenkoiraa, joista nahkacollien oli sijoittanut myös ykkösryhmässä kakkoseksi, Hugo siis käteltiin ulos. Mutta hieno esiintyminen ja upea katala!!!


 


Sitten lähdettiin kohti kotia. Lumipyry alkoi Jyväskylän kohdilla, sakeni vain kotia kohti. Väsyneinä mutta onnellisin oltiin kotona kymppiuutisten ainaan. Aika tiivistetyssä muodossa mukava lomakokemus.          
Loppuloma meneekin sitten Ikaalisissa touhutessa.                                                                               

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti